teknogenclik
teknogenclik
teknogenclik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Keylogger Tespiti ve Korunma Yöntemleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 16
Kayıt tarihi : 25/07/09
Yaş : 35

Keylogger Tespiti ve Korunma Yöntemleri Empty
MesajKonu: Keylogger Tespiti ve Korunma Yöntemleri   Keylogger Tespiti ve Korunma Yöntemleri Icon_minitimePerş. Tem. 30, 2009 2:35 pm

KİŞİSEL GÜVENLİĞİ ÖNEMSEYEN kullanıcılar için çok büyük bir tehlike kapıda bekliyor. Çok uzun zamandır varolan "keylogger" araçlan günümüzde kendilerini oldukça geliştirdi ve inanılmaz fonksiyonlara sahip olarak ye-niden karşımıza çıkmaya başladı. Eskiden sayıları bir elin parmaklarmı geçmeyen keylogger programlarmdan bugün onlar-ca var. En tecrübesiz kullanıcılar bile ki misi ücretli, kimisi de ücretsiz olan bu programları kullanarak; güvenliğine aşırı önem veren kullanıcılarm bile kişisel bilgilerini ele geçirebilirler. Biz de bu yazıda keyloggerlar hakkmda teorik ve pratik ç-şitli bilgiler verecek, en güncel keylogger ve anti-keylogger uygulamalarmı incele-yecek ve "Keyloggerlar hakkında bilgi sa-hibi olarak, onlardan korunabilir miyiz?" sorusuna cevap arayacağız.



Donanım tabanlı keylogger araçlarına genel bakış



Donanım tabanlı keylogger cihazları, klavye ile bilgisayarın arasına takılan ufak casuslardır. Çoğu kez bir pil boyutunda olan bu cihazları, klavye ile bilgisayarını-zın klavye girişi arasına bağladığınızda; klavyeden yapılan her türlü veri girişi ön-celikle bu keylogger cihazına ulaşır. Gelen verileri özenle kaydeden bu cihaz, daha sonra klavye vuruşlarını bilgisayara iletir.





Bu cihazın üzerine kaydettiği veriler, daha sonra uygun yöntemler kullanılarak ko-layca görüntülenebilir. Yazılım tabanlı keylogger çözümlerine göre daha güveni-lir oldukları iddiasıyla ortaya çıkan bu ürünler, başlangıç düzeyindeki bilgisayar kullanıcılannda etkili olurken, uzman kullanıcıların kolaylıkla farkına varabile-ceği cihazlardır. Bilgisayarınızda bu tip bir keylogger donanımınm varlığını araştır-mak için, kasanızdaki klavye girişini kontrol etmeniz gerekecektir. Eğer klavye kablosunun ucu ile kasadaki klavye girişi arasında yabancı bir cisim varsa, panik yapmaya başlayabilirsiniz!



Yazılım tabanlı keylogger çözümleri



Donanım tabanlı keylogger cihazlanna göre çok daha sık olarak karşımıza çıkan keylogger programları, her geçen gün daha da güçlenmiş olarak karşımıza çıkıyor. Genelde internet kafeler gibi toplu kullanıma açık bilgisayarlan hedef alan key-logger programları kolay kullanım özellikleri sayesinde çok sayıda bilgisayara hızla yayılabiliyorlar. Bu iddianın özellikle Türkiye için geçerli olduğu ve internet kafeler ile bilgisayar laboratuarlarının bü-yük bir yüzdesinin keylogger programları ile donatılmış olduğu sıkça dile getirili-yor. Bu yüzden, gerek kişisel bilgisayarı-nızda gerekse de toplu kullanıma açık bil-gisayarlarda keylogger tehlikesi ile karşı karşıya bulunabileceğinizi aklınızın bir köşesinde tutmalısmız.



Güncel keylogger programlarından bir demet



Bu tür bir tehlikenin varlığında haberdar olduktan sonra sıra bu tehlikeden nasıl kurtulabileceğinizi araştırmaya geliyor. Biz, bunun için piyasadaki güncel keylog-ger programlarını incelemeyi ve tehlikele-rin nerelerden gelebileceği konusunda si-zi aydınlatmayı planlıyoruz. Yazının deva-mında, değişik teknikler kullanan ve internet üzerinde kolayca bulunabilen key-logger programlarından bazılarını incele-yeceğiz. Yazıda incelediğimiz programlar dışında bazşa keylogger uygulamalarının da bulunabileceğini ve hatta yazıda ince-lenen herhangi bir keylogger programı-nın bile ilerleyen sürümlerinde yepyeni özelliklere sahip olabileceğini önemle ha-tırlatmalıyız.



Armadax Keylogger 1.8



www.ardamax.com <--LİNK KIRIKSA HEMEN BİLDİR



En güncel ve nitelikli keylogger program-larından bir tanesi olan Ardamax Keylog-ger, yüklendiği bilgisayarın klavyesinden yapılan her türlü veri girişini şifrelenmiş bir dosyaya kaydediyor. Windows 95'ten başla***** Windows Server 2003'e kadar olan tüm Windows sürümleriyle uyumlu olan Ardamax Keylogger, çahşırken arka-sında hiç iz bırakmıyor. Sadece görev çu-buğu, başlat menüsü gibi konumlardan kendisini gizlemekle yetinmeyen prog-ram, Windows'un görev yöneticisinde bi-le görünmüyor. Ardamax Keylogger; sa-dece klavye girişlerini kaydetmekle yetin-meyerek, bu verilerin hangi saatte ve han-gi başhklı pencerede yazıldığını da kayde-debiliyor. Programın en ileri düzey özel-liklerinden bir tanesini ise, kaydedilen ve-rilerin istenen aralıklarla belirli bir e-pos-ta adresine veya FTP sunucusuna gönde-rilebilmesi oluşturuyor. Ardamax Keylog-ger'ın sunduğu bu tarz özellikleri, özel bir şifreyle ulaştığınız yönetim penceresin-den ayarlayabiliyorsunuz. Kaydedilen ve-rileri görmek için de yine özel bir şifre girmeniz ve programın dahili dosya gö-rüntüleyicisini kullanmanız gerekiyor. Ücretli bir program olan Ardamax Key-logger'ı 29.95 Dolar değerindeki lisans ücretini ödeyerek tüm özellikleriyle kul-lanmanız mümkün





Programın çalıştığını nasıl anlarsınız?



Ardamax Keylogger'm kurulum sırasında sisteminize eklediği dosyalann başında AKL.EXE ve IL.DLL geliyor. Sabit diski-nizde AKL.EXE veya IL.DLL adlarında dosyaların olup olmadığını aratarak, sisteminizde Ardamax Keylogger'ın olup ol-madığını denetleyebilirsiniz.

GhostKeylogger3.80



www.keylogger.net <--LİNK KIRIKSA HEMEN BİLDİR



Wiindows'un 95/98/ME/NT/2000/XP sürümleriyle uyumlu bir biçimde çahşabilen Ghost Keylogger, adından da anlaşılabileceği gibi kendisini hiç belli etmeden arkaplanda çahşabiliyor. Windows'un gö-rev yöneticisi'ndeki "Işlemler" listesinde bile gözükmeyen Ghost Keylogger, çok kullanıcıh sistemlerde bile sorunsuz çalı-şıyor. Programı ilk kez kurup çalıştırdığı-nızda size bir yönetici şifresi soran Ghost Keylogger. îleride program ayarlarını de-ğiştirmek veya kayıtları incelemek istedi-ğinizde bu şifreyi girmenizi şart koşuyor. Klavyeden yapılan her türlü veriyi kayde-den program, buna ek olarak pencere ve zaman bilgileri ile metin ve mesaj kutula-rının da kayıtlarını tutuyor. Ghost Key-logger ile kaydedilen veriler şifrelenmiş olarak saklanıyor ve istendiğinde bu veri dosyaları belirli bir e-posta adresine gön-derilebiliyor. 50 Dolar değerinde bir lisans ücretine sahip olan Ghost Keylogger, de-neme sürümündeyken sadece görünmez-lik (invisible) özelliğini desteklemiyor. Bu sayede programın deneme sürümünü di-ğer tüm özellikleriyle kullanabiliyorsu-nuz. Ghost Keylogger'ın e-posta gönder-me özelliği kırpılmış olan bir "Lite" sürü-mü de bulunuyor. Bu sürümün lisans üc-reti ise 25 Dolar olarak belirlenmiş.



Programın çalıştığını nasıl anlarsınız?



Ghost Keylogger'ın sisteminizde kurulu olup olmadığını anlamak için SYNCONFIG.EXE adlı bir dosyayı aratmanız gere-kebilir. Buna ek olarak, programın kay-dettiği veri dosyalarının uzantısının CIP biçiminde olduğunu bilmek faydalı ola-caktır. Isterseniz, bilgisayarınızda CIP uzantılı bir dosya olup olmadığmı da ara-tabilirsin

Home Key Logger 1.70



www.kmint21 <--LİNK KIRIKSA HEMEN BİLDİR .com



Sınırlı sayıda özellik sunan, başlangıç dü-zeyindeki bir program olan Home Key Logger; klavyeden yapılan her türlü veri girişini sabit diske kaydediyor. Klavyeden girilen veriler dışında bu verilerin girildi-ği pencerenin başlığını ve giriş saatini de kaydeden program; sistem çubuğunda ça-lışabildiği gibi kısmi olarak görünmez olarak da çalışabiliyor. Windows 95/98/ME/NT/2000/XP sürümlerinde so-runsuzca çahşabilen Home Key Logger, tamamen ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Aynı firma tarafından hazırlanan ve daha gelişmiş özellikler sunan Family Key Log-ger programı ise 29 Dolar değerindeki bir lisans ücreti karşılığında kullanılabiliyor.







Programın çalıştığını nasıl anlarsınız?



Home Key Logger sisteminize yüklendi-ğinde KEYLOGGER.EXE ve KEYLOG-GER.DLL adında iki tane dosya da sabit diskinize kopyalanıyor. Bu isimlere sahip bir dosya bulursanız, sisteminizde Home Key Logger yüklü olduğunu tahmin ede-bilirsiniz. kurulu olup olmadığını anla-mak için SYNCONFIG.EXE adlı bir dos-yayı aramamz gerekebilir. Buna ek olarak, programın kaydettiği veri dosyalarının uzantısmın CIP biçiminde olduğunu bil-mek faydalı olacaktır. İsterseniz, bilgisa-yarınızda CIP uzantılı bir dosya olup ol-madığını da aratabilirsiniz.

devamı Keylogger Tespiti ve Korunma Yöntemleri2'de
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://teknikgenc.yetkinforum.com
 
Keylogger Tespiti ve Korunma Yöntemleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Keylogger Tespiti ve Korunma Yöntemleri 2

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
teknogenclik :: Program İndirme :: Antivirüs ve Güvenlik Programları-
Buraya geçin: